Kunst Route 2019

1 mei 2019  |  Photoshop  |  Geen reacties  | 

Afgelopen April was de kunst route hier in Spijkenisse. (Gemeente Nissenwaard). Voor mij de eerste keer dat ik mee deed. Het was geweldig!. Niet in eerste instantie de bedoeling werk te verkopen. Ik had ook geen prijzen vermeld, maar gewoon om te zien hoe mensen zouden reageren op mijn werk. En ik moet zeggen..ik was blij verrast door alle enthousiaste reacties en positieve berichtjes in mijn gasten boek. Kunst is en blijft een persoonlijk iets. Ik maak wat ik mooi vind..en hoop daar… Read more »


Compilatie van ‘Hunger’

21 oktober 2018  |  Photoshop  |  Geen reacties  | 

‘Hunger’ is een surrealistische  afbeelding van in totaal 10 foto’s. De achtergrond in Tanzania, het kistje wat ik drie keer moest fotograferen in een ander perspectief. De appels aan de touwtjes en mezelf. Wat vooral belangrijk was , was dat ik rekening hield met het perspectief. Om het realistisch te maken dat ik hoger stond dan de kijker.. (omdat ik uiteraard op drie kistjes stond) heb ik mijn camera laag op het statief gezet en ben ik zelf op de tafel gaan staan…. Read more »


Nadat ik het boek had gekocht van Brooke Shaden en naast tutorials ook wat lessen online had gevolgd. Ging ik aan de slag met de zoveelste poging iets te creëren wat echt goed voelde.. En het lukte. Simpel maar daar bleek ook gelijk een beetje het geheim in te liggen. Maak het niet te druk, niet teveel items in een foto die teveel afleiding. Deze foto is gemaakt tegen een witte muur, statief en later de rits van een leren jack gefotografeerd om… Read more »


Al een tijdje liep ik met het idee om een manipulatie te maken die wat meer mysterieus en sprookjesachtig zou zijn. Bij mij komen ideeën nooit zomaar ineens spontaan naar boven.. ik moet altijd geïnspireerd worden door iets wat ik zie of tegenkom. Nu ben ik in de zomer van 2016 naar Tanzania geweest en heb daar ruim 1000 foto’s gemaakt en bij het bladeren door mijn raw bestanden ontstond een idee. Ik kwam daar de enorme boom met een stam van doorsnee… Read more »


Deze foto van mijn oudste zoon Dave is geen compilatie. De afbeelding is slechts 1 foto die dmv verschillende lagen een bepaalde onmogelijke situatie weergeeft. Nadat we eerst een stuk of 15 foto’s hadden gemaakt in de studio koos ik de beste uit en ging er mee aan de slag. Dave werd dmv van de select tool los gemaakt van de achterwand en gekopieerd. Zo had ik drie lagen. De achterkant. Dave 1 en Dave 2. Laag Dave 1 ging ik bewerken met… Read more »


Mijn liefde voor deze tak van fotografie begon toen ik via via op Facebook een foto tegen kwam van Aad Sommeling. Ik zag direct dat deze foto’s een extra spannende dimensie kregen doordat er in Photoshop gespeeld werd met belichting, kleuren etc. Wat ik toen nog niet gelijk door had was het feit dat de foto’s van Aad Sommeling gemanipuleerd waren…dat wil zeggen..De foto’s bestonden vaak uit drie ..vier of meer foto’s die samen gevoegd werden in Photoshop. Daar kwam ik pas achter… Read more »