Angry ..

2 februari 2018  |  composities / compulatie / Conceptual Photography / Photoshop  |  Geen reacties

Deze foto van mijn oudste zoon Dave is geen compilatie. De afbeelding is slechts 1 foto die dmv verschillende lagen een bepaalde onmogelijke situatie weergeeft. Nadat we eerst een stuk of 15 foto’s hadden gemaakt in de studio koos ik de beste uit en ging er mee aan de slag. Dave werd dmv van de select tool los gemaakt van de achterwand en gekopieerd. Zo had ik drie lagen. De achterkant. Dave 1 en Dave 2. Laag Dave 1 ging ik bewerken met een brushtool om als het waren happen uit zijn persoon te creëren. (beetje vreemd omschreven (-: ..Laag Dave 2 ging ik bewerken maar dan net andersom. Op die laag creëerde ik het weg spattende gedeelte van de persoon Dave. En deze lagen werden uiteindelijk één. Hier en daar nog met het gummetje ‘restanten’ weghalen die storend waren en de nabewerking kon beginnen. Eerst werd er een barst in de bril gemaakt. Dit doe je door een gebroken glas tegen een zwarte achtergrond te fotograferen. Deze laag leg je over het brillenglas heen en dmv de blendingtool ‘bleken’ waarbij het zwart wordt gefilterd en enkel de barst overblijft verschijnt de barst van de laag in het glas van de bril. Mooi de randjes weg gewerkt dmv een laag masker en met de brush bijwerken. Als laatst ging ik aan de slag met de kleur balans, selectieve kleur en gradient mask om de voor mij perfecte kleur te creëren. Ik moet eerlijk toegeven dat ik pas bij poging drie tevreden was over het eind resultaat. Het is leuk zo een beetje te spelen met tools van photoshop. Echter was dit nog niet de stijl die ik nastreefde..Previous post

Next post
No comments yet

Comments are closed.