Conceptual Photography

14 juli 2018  |  composities / compulatie / Conceptual Photography / Fairytale / Manipulatie / Photoshop  |  Geen reacties

Al een tijdje liep ik met het idee om een manipulatie te maken die wat meer mysterieus en sprookjesachtig zou zijn. Bij mij komen ideeën nooit zomaar ineens spontaan naar boven.. ik moet altijd geïnspireerd worden door iets wat ik zie of tegenkom. Nu ben ik in de zomer van 2016 naar Tanzania geweest en heb daar ruim 1000 foto’s gemaakt en bij het bladeren door mijn raw bestanden ontstond een idee. Ik kwam daar de enorme boom met een stam van doorsnee van ongeveer 5 meter tegen en het beeld ontstond vanzelf om daar iets van te maken. Sowieso maak ik er een gewoonte van dat als ik naar een stadje ga ik meestal mijn camera mee neem om objecten te fotograferen. Ik dook na de boom in mijn verzameling foto’s die ik in Leiden en Delft had gemaakt en kwam een mooie kerk deur en een geschikt raam tegen. En daarmee ging ik aan de slag. De boom was bij daglicht gefotografeerd in de volle zon van het Afrikaanse land en om dat mysterieus te krijgen moest de belichting flink omlaag. Alle afbeeldingen had ik uiteraard in Raw geschoten en het grote voordeel daarvan is dat je bij manipulatie van de belichting en kleuren je dus niet de foto zelf beschadigd. In elk geval veel minder dan bij JPEG. Mezelf heb gefotografeerd in m’n studio. Na veel Photoshoppen, vele lagen verder met heel veel plezier was ik eindelijk redelijk tevreden over het eind resultaat. Toch heb ik deze foto niet opgenomen in mijn gallery. Op de één of andere manier paste hij er niet tussen.Previous post

Next post
No comments yet

Comments are closed.