Manipulations & Photoshop

1 december 2017  |  composities / compulatie / Manipulatie / Photoshop / Workshop  |  Geen reacties

Mijn liefde voor deze tak van fotografie begon toen ik via via op Facebook een foto tegen kwam van Aad Sommeling. Ik zag direct dat deze foto’s een extra spannende dimensie kregen doordat er in Photoshop gespeeld werd met belichting, kleuren etc. Wat ik toen nog niet gelijk door had was het feit dat de foto’s van Aad Sommeling gemanipuleerd waren…dat wil zeggen..De foto’s bestonden vaak uit drie ..vier of meer foto’s die samen gevoegd werden in Photoshop. Daar kwam ik pas achter toen ik zijn portfolio eens goed ging bekijken en mij realiseerde dat veel foto’s onmogelijk waren.. Maar hoe deed hij dat?!. Ik was enorm gefascineerd door zijn foto’s en toen ik zag dat hij ook nog workshops gaf..hoefde ik niet lang na te denken en heb ik mij direct opgegeven. Dat was alweer in…2013… Maar het zaadje was gepland. Ik kreeg met een workshop van een dag met een hele leuke groep mensen allerlei tips en tricks.  En dankzij mijn mede (workshop) student Anna Rensink die alles tot in de puntjes noteerde konden we na deze interessante dag thuis aan de slag. Eerst met de foto’s die we die dag maakte..en later ging ik uiteraard mijn eigen ideeën uitwerken. Tot op heden ben ik naast commerciële fotografie… in mijn vrije tijd ook bezig met Photoshop en Manipulaties. Het blijft een grote hobby van mij en ben ik nog steeds op zoek naar mijn eigen stijl.. Dat komt vanzelf. En bij iedere nieuwe creatie leer ik weer nieuwe dingen bij. Via deze persoonlijke site wil ik deze vorm van fotografie & manipulatie aandacht geven.
Bekijk mijn Gallery voor een weergaven van mijn collectie tot nu toe.Next post
No comments yet

Comments are closed.